Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu kapılar, yangın alarmı verildiğinde yahut yangın kaçış yolları kullanıldığında açılabilen ve yangın esnasında insanların çabucak hariçya çıkmasını sağlayıcı özel olarak tasarlanmış baplardır.

Montaj: Yangın bapsı, çın şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir kol tarafından gerçekleştirilmelidir.

Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir yakaının berrak olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda güç kayıplarının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

Yangın merdiveni kapıları yangın anında hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlayarak, yangına dayanımı sayesinde yangının yayılmasını geciktiren yahut kırıcı özel baplardır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin yer anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya rast birçokarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları karınin bu menteşelerin katkısızlıklı çaldatmaışması ve kapıyı gelişememiş kapatması gerekir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir öteki faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara onat olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın kapısı firmaları beyninde kapı seçimi yaparken en doğrusunu seçebilmek yerine banko sağlıklı bir tetebbu mimarilması gerekir. Özellikle yangına karşı dayanıklı olan malzemelerden binalmasına uyanıklık edilmelidir. Yangın kapısının özellikleri şunlardır;

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar kullanma saatleri haricinde hakeza bir yolu tercih edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın bapsı kolu evgin durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar olağan kapı kolu gibi mümkün.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı kucakin insanların dumandan zehirlenmesine gerelti olan evgin yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse birlik ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Katıksız afetlerde âdemoğlu yaşamını kollamak bâtınin yangın kaçış merdivenlerinin montajı çok önemlidir. Güçlü tahliyeyi tedarik etmek ve can kurtarmak kucakin yangın merdivenleri bir zümre yapı taşı kriterleri içinlamalıdır.

Yangın kapılarında ki en önemli hususlardan birisi Yangın Kapısı ise güçlü ısı ve sıcaklığa dayanıklı olması gerektiğidir. Bu duruma istinaden yangın esnasında tütünın sızmaması ve insanların muhatara görmemesi bâtınin özel alt dokumalı malzemeler kullanılmaktadır. 

Dolgu kullanılarak kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda amelî açılacak şekilde Yangın Kapısı güvenlik kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair bilirkişi personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu makalemızda;

Report this wiki page